22 Ağustos 2011 Pazartesi

Nil Burak


Nil Burak'la ilk tanışmam daha şarkılarını bile duymadan önce görsel olarak ilkokul çağımda oldu. Kelebek gazetesinin posteriydi. Mayo giymiş ve altında file çorap, başında da fötr şapka olan bu sarışın, yeşil gözlü bir kadındı. Adı da çok ilginç gelmişti. Nil Burak. Bu kadar kısa isim olabilir miydi? Yıllar sonra gerçek ismi olmadaığını öğrenecektim zaten.

Aradan biraz daha zaman geçtikten sonra, sanırım ilkokul 4. veya 5. sınıftayken radyoda "boş vere, boş vere" derken dönemin bir numarası mıydı bilmiyorum ama benim bir numaram olmuştu. "Bir garip olur içim" ve "Bağışladın" da hit olmuştu o albümden.

 Oysa bu albümden önce 70'lerde "Birisine birisine", "Olmaz olmaz deme" ve "Yalnızım ben" gibi kalıcı şarkılarıyla kendisini kabul ettirmiş Türk pop müziğinin ve sahnelerin en güzel kadını.

80'lerde, 90'larda, hatta tek albümle de olsa 2000'lerde de albüm yapan Nil Burak, 70'lerdeki başarısını asla yakalayamamıştır.

Toplam on tane albüm yapan Kıbrıslı şarkıcının daha keşfedilecek çok şarkısı var dinleyicileri bekleyen. O buğulu sesle gözü kapalı müzik yolculuğuna çıkmaya değer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder